Welkom in het Aa-Land!

...het land rondom rivier de Aa

 
Het platteland verbinden met de stad. Geheel Eyghentijds.

Hof Eyghentijds is een rustpunt aan de rand van het Kanaalpark. Een fantastisch start- of eindpunt voor uw natuurwandeling of als pauzeplek voor een versnapering halverwege de route. We hebben een plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten op een boerderij, waar je middels spelen, ontdekken en proeven in contact kunt komen met natuur, dier en mens. Hof Eyghentijds  houdt al zo’n tien jaar biologische varkens. Onze varkens lopen op de wei of liggen op stro en ze krijgen biologisch voer, waaronder ruwvoer van eyghen gronden. Bij het gezellig rondlopen en ontdekken op de boerderij hoort natuurlijk wat te drinken en een hapje. Dat kan in D’n Boerenhap met een binnen- en buitenterras uitkijkend op het binnenerf waar je de varkens ziet banjeren. De familie van Wagenberg is al een aantal jaren druk bezig om Hof Eyghentijds vorm te geven met een grote diversiteit aan activiteiten:

Brabantse warmte: u kunt zowel binnen als buiten op het terras genieten
van een lekker kopje koffie of thee met appeltaart of een andere versnapering van onze kleine kaart.

Eyghentijds Speelboerderij: Spelen, knutselen, kinderfeestje. Voor de kinderen is op het boerenerf heerlijk spelen, je kunt de boerderij verkennen op een skelter of tractortje. Eén nadeel: de kleren blijven niet schoon! Of kom gezellig knutselen in onze Kidsklup.

Biologische varkenshouderij: Op het terrein houden we al zo'n tien jaar onze biologische varkens. De varkens kunnen vrij naar buiten en kunt u ze tegenkomen op de wei of over de afgeschermde wandelpaden zien lopen, zoals een varkensbrug.

Rondleidingen, excursies, cursussen, vergaderingen en verhuur van flex-ruimtes. Wij geven regelmatig rondleidingen en hebben diverse flex-ruimtes in de verhuur beschikbaar.

Proeflokaal met boerderijwinkeltje: Hier kunt u proeven en genieten van onze biologische producten van Eyghen erf als van nabijgelegen collega-boerderijen.

Kleine ondernemingen: We zijn een thuis voor kleine ondernemers die hun vak onder ons dak willen uitoefenen met als rode draad: ontmoeten, beleven van het boerenerf en de natuur, ontspanning, ontwikkeling, creativiteit. Zo vindt u hier een imkerij, tuinderij, creatieve workshops, kinderfeestjes en de kinderknutselklup.

Rosmalense AA: Wandelen, struinen, fietsen... geniet van de prachtige natuur in het Kanaalpark. De Rosmalense Aa vormt de kern van het Kanaalpark. Dit is een volledig nieuwe beek en vormt een ecologische verbindingszone tussen de Aa en de Maas over een lengte van zes kilometer. Het natuurpark is een leefgebied voor vele soorten vlinders, vogels, insecten, amfibieën en zoogdieren. Onder andere de bever, ijsvogel, ringslang, koninginnepage, oranjetipje, blauwborst, roodborsttapuit en lepelaar zijn al gesignaleerd. In het noordelijk deel van het Kanaalpark grazen kuddes Rode Geuzen en Konikpaarden.

Het erf en terras is van april tot en met september in de weekenden van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Daarnaast is het mogelijk het gehele jaar door 7 dagen per week bij ons een ruimte huren voor grote en kleine groepen. Indien gewenst geheel verzorgd met drankjes, tappas, lunch, diner, buffetten.

Kijk hier voor meer belevenissen