Welkom in het Aa-Land!

...het land rondom rivier de Aa

10. Bossche Brouwerij D'n Draok

Proef het lekkerste biertje van Den Bosch!

De Brouwerij 
Brouwerij D’n Draok is een van de best verkochte lokale speciaalbiermerken van ‘s-Hertogenbosh en omstreken. Sinds het bestaan van de jaarlijkse verkiezing Brabants Lekkerste Bier is D’n Draok maar liefst 2x bij de finalisten geëindigd. Brouwerij D’n Draok is een lokale brouwerij met eigen brouwketels. De bieren van D’n Draok zijn dermate geliefd dat de capaciteit net genoeg is voor de regio 073. Zo is en blijft D’n Draok een echte lokale brouwerij.

De Bieren
Brouwerij D’n Draok heeft een breed assortiment aan bieren. Van stevige Barrel Aged bieren tot frisse hop forward (I)PA’s. Maar natuurlijk ook klassiekers zoals Blond, Dubbel en Tripel. Daarnaast wordt er regelmatig een echte special gebrouwen, eenmalig een heel bijzonder. Zowel in workshop brouwketel als de grote brouwinstallatie.

De Beleving
Naast het brouwen van bier biedt Brouwerij D’n Draok ook veel rondom de beleving van bier. Er is van alles mogelijk….. bezoek, rondleiding, presentaties, workshops, je eigen bier brouwen, huisbier maken, enz, enz, enz… Je kun altijd een keertje langs komen, maar we zijn niet altijd aanwezig omdat we ook veel onderweg zijn. Dus als je echt de tijd hebt en de volle aandacht wil krijgen dan is het beter om een afspraak te maken.

De Mogelijkheden
Met groepen (vanaf 8 personen, tot max 20 personen) is het volgende mogelijk:

BrewXperience: Rondleiding door de brouwerij: uitleg over de brouwerij en het proces van brouwen t/m bottelen. Heel leerzaam en leuk, zo steek je vanalles op over het bierbrouwen.

BeerXperience: Proeverij in het proeflokaal: verschillende biertjes proeven met uitleg over het bier en de bierstijl en de gebruikte ingrediënten. Lekker en ook leerzaam, je leert de geur en smaak te ontleden en je steekt wat op over het bier zelf.

BeerPubQuiz: met een groep onder het genot van wat lekkere biertjes een PubQuiz over bier doen, altijd leuk! Als je goed hebt opgelet bij de rondleiding en de proeverij dan scoor je punten…. en win je een prijs

BrewAcademy: een workshop waarin je onder begeleiding echt je eigenbier brouwt. Leuk als je gen brouwervaring hebt maar ook zeker interessant voor de hobbybrouwer.

 

Alle genoemde onderdelen kunnen worden gecombineerd en alles kan in overleg worden afgestemd. Ook is het mogelijk om kleine bijpassende hapjes te verzorgen.

Dit alles kan in de eigen brouwerij en eigen proeflokaal, wel op afspraak. Dus neem contact op met de brouwer en kijk op onze website www.draok.nl voor meer informatie.

Proost!