Welkom in het Aa-Land!

...het land rondom rivier de Aa

Verhalen delen

“BELEVENISSEN” IN DE MEIERIJSCHE MUSEUMBOERDERIJ.

Voor groepen, VANAF 10 PERSONEN,  maken wij graag een programma op maat. Bespreek je wensen met onze planner, Diny van der Pas, tel. 0413-291172, of stuur ze digitaal via “CONTACT”, te vinden op www.museumboerderij.nl. Om je te inspireren noemen we alvast 4 belevenissen……….

1. “HONDERD JAAR BOERENLEVEN IN EEN DAG”

Om 10.30 uur worden jullie ontvangen in de historische boerderij. Daar volgt een film met koffie, een rondleiding met gids en om 12.00 uur een voortreffelijke lunch. Om 13.30 uur volgt de rondleiding door de Cleefshoeve, een moderne rundveehouderij/ ijsboerderij met melk carroussel. Ook daar drink je koffie en er is een ijsproeverij. Einde programma is: 16.00 uur. Kosten van dit dagprogramma: € 29,- p.p.

2. “Witte gè dè nog ? “. ( herinner jij je dat nog ?)

Je wordt ontvangen met koffie/ thee, met peperkoek. Je bekijkt een film van toen. De ontvangstruimte is lekker verwarmd. Daarna volgt een rondleiding van 1 uur waarbij je volop kans krijgt om jouw herinneringen aan toen te vertellen. We buurten nog wat na met een ouderwets “brandenwijntje met suiker”. Kosten € 8,- p.p. Tijdsduur 2,5 uur.

3. “Huishouden, kleding en gewoonten in 1900”

Je wordt ontvangen met koffie/thee met peperkoek. Na het bekijken van een film bezoek je het voorhuis en de speciale tentoonstelling. Onze boer en boerin vertellen er verhalen over. Zij laten het boerenleven herleven. Kosten: € 6,- p.p.

4. “Vruuger smakt noar meer !” (Vroeger smaakt naar meer !)

Dit bezoek begint om 16.00 uur. Eerst bezoek je de oude BOERDERIJ . Je drinkt koffie/thee met peperkoek, kijkt naar een film en een enthousiaste gids laat je zien hoe er geleefd, gewoond en gewerkt werd in 1900. Dit onderdeel kost € 6,- p.p. Om 17.30 uur ga je naar de overzijde, naar restaurant: “De Leygraaf” voor een voortreffelijk diner in de stijl van toen. (diner svp zelf bespreken via: www.leygraaf.nl )

Kijk hier voor meer belevenissen